Lemon curd


Lemon curd



Cap a finals del s.XIX i principi del XX a Anglaterra era tradició servir el lemond curd casolà amb diferents tipus de pa per acompanyar com alternativa a la melmelada a més de farcir tartes i pastissos.
La crema de llimona s'acostumava a fer en quantitats petites ja que no es conservava igual de be que les melmelades.(Wikipedia)


Ingredients:

250 gr. de sucre glass
la pell d'una llimona
175 grs. de suc de llimona, seran 4 llimones mes o menys.
120 grs. de mantega s/s
4 ous

Barregem be el sucre i la pell de la llimona.
Afegim el suc de llimona, la mantega i els ous i ho posem  a foc lent durants uns 15 min.sense deixar de remenar, sobre tot que no arribi a bullir.
Es conserva perfectament dins un pot de vidre a la nevera durant quatre setmanes.

Aquest glassejat es típic d'Anglaterra i s'utilitza per farcir o cubrir tartes.
Te un sabor i un aroma de llimona ben intens i molt agradable. 

La versió Orange curd....? vosaltres mateix.

Nota:recepta de TMX adaptada per fer-la manualment.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada